VAŠINGTON –Borba protiv covid-19 u Srbiji ne predstavlja gušenje demokratije, poručila je premijerka Srbije Ana Brnabić u autorskom tekstu za “Vašington tajms”.

“Možemo da zaštitimo i demokratiju i naše građane od korona virusa”, poručila je Brnabić.

Ona je ukazala da je, kao i većinu Evrope, pandemija korona virusa teško pogodila Srbiju, ali je ocenila da je Srbija u većem riziku od drugih zemalja zbog starijeg stanovništva i priliva više stotina hiljada srpskih državljana iz inostranstva u proteklih nekoliko nedelja.

Brnabić je naglasila da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpska vlada preduzeli ozbiljne mere predostrožnosti kako bi zaštitili srpske građane i ekonomiju.

“Međutim, neki su, nažalost, netačno prikazali ove mere predostrožnosti kao prekoračenje nadležnosti vlade ili čak gušenje demokratije u Srbiji. Ništa od toga nije tačno. Mere koje su usvojili Vučić i srpska vlada u borbi protiv korona virusa proporcionalne su u odnosu na pretnju i u skladu sa demokratskom praksom u vreme krize”, navela je Brnabić u tekstu koji je američki list objavio on lajn u rubrici Analize/Stavovi.

Tanjug