PODGORICA – U Crnoj Gori potvrđena su još dva slučaja korona virusa. Time je broj oboljelih porastao na 203, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ). Kako je navedeno, od jučerašnjeg preseka do jutros do 8 sati i 40 minuta analizirano je 127 uzoraka, od kojih su dva bila pozitivna na korona virus, prenosi RTCG. Svi novooboleli su iz Podgorice i kontakti su ranije poznatih slučajeva.

U Hrvatskoj su danas preminule dve osobe obolele od korona virusa, tako da je ukupan broj preminulih 14, objavio je Index.hr. Zaključno sa jučerašnjim danom, u Hrvatskoj je evidentirano ukupno 1.126 slučajeva zaraze. Posljednjih dvoje pacijenata preminulo je u Osijeku i u Zadru.

U Osijeku je preminuo 82-godišnji onkološki pacijent, dok je pacijent u Zadru imao 88 godina i bio hronični bolesnik. Tri nova slučaja virusa korona registrovana su u Republici Srpskoj (RS) u poslednja 24 sata, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite. Kako prenosi RTRS, reč je o muškracu i dve žene, a svi su iz Banjaluke. Sve tri osobe su u izolaciji, istaklo je Ministarstvo. U poslednja 24 sata testirane su 94 osobe.

Tanjug