BEOGRAD –Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas, povodom 21. godišnjice početka bitke na Košarama, da je Srbija i tada imala ljude koji su žrtvovali svoje živote zbog svog naroda.

“Obeležavamo 21. godišnjica boja na Košarama, na današnji dan su počele operacije. I pre 21 godine u ekstremno teškim uslovima smo imali ljude koji su žrtvovali svoje živote i pretpostavili interes svih nas, ove zemlje i naroda na KiM koji bi bio zbrisan da su te desetine hiljada terorista uspele da provale na našu teritoriju”, rekao je Đurić.

On je gostujući na televiziji Hepi rekao da se 125 brigada, junačka i herojska jedinca, suprotstavila na Košarama nadmoćnom protivniku.

“Srbija danas ima politiku sa kičmom, Srbija ima svoje ja i sopstveni je nezavisni centar geopolitičkog uticaja u ovom delu sveta i poštuje i svoj identitet i kulturu i tradiciju. Bitka na Košarama je deo te politike sa kičmom”, naglasio je Đurić.

Kaže da Srbija ima neuporedivu bolju poziciju na geopolitičkoj mapi Evrope i da je u neuporedivo boljoj situaciji nego pre, s obzirom da i EU i zemlje na istoku gledaju na Srbiju kao na referentnu tačku.

Tanjug