NIŠ –Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je da su iz Kliničkog centra u Nišu puštena 63 pacijenta koji su ozdravili od virusa Covid-19, četvoro iz privremene bolnice Studentski dom, 20 iz hale Čair, a očekuje se otpuštanje još 11 pacijenata iz hotela Radon. On je za Tanjug rekao da je ovo vest koja raduje sve građane i sve Nišlije, te da imaju zaista veliki broj i novi pozitivan trend otpuštanja ozdravljenih pacijenata.

“Ono što je najznačajnije, pored građana Niša koji se otpuštaju, otpuštaju se i građani celog jugoistoka Srbije koji se leče u niškim bolnicama, kako u Kliničkom centru, tako i u privremenim bolnicama”, rekao je Bulatović.

On je izrazio zahvalnost ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću na angažovanju svih njihovih laboratorija, procesa, aktiviranja ljudi, dovoljnog broja testova, kao, i kako je dodao, najbržih procedura koji obezbeđuju u maksimalno brzom roku dobijanje rezultata, koji, i u ovom trenutku omogućavaju sistemu da radi i da se otpuštaju ljudi da idu svojim kućama.

Tanjug