Gogov: Žao mi je Italije, sad vidimo koliko je važna porodica

BEOGRAD – Vaterpolo reprezentativac Srbije Draško Gogov, član italijanske Triestine, izjavio je da je mu je žao naroda te zemlje koji je suočen sa teškom situacijom u borbi sa virusom korona. U Italiji je najveće žarište novog virusa, kojim je do sada zaraženo 105.790 ljudi, a umrlo je 12.500 građana.

“Žao mi je ljudi u Italiji, ipak tamo živim tri godine i na neki način to je moja druga zemlja. Nisam mogao da pretpostavim da će sve to da poprimi tolike razmere i da će tako da izgleda. Veoma mi je žao zbog toga”, rekao je Gogov na početku razgovora za Tanjug.

Gogov je od 2017. godine član ekipe iz Trsta i na osnovu toga koliko poznaje Italijane, ističe da su olako shvatili pojavu epidemije virusa Covid-19.

“Italijani su po mentalitetu veoma slični nama, vole život, vole da se druže. Kada su bili sami počeci epidemije, ja sam tada bio u Italiji. Svi su se smejali tome i mogu da kažem da su generalno, sa ove tačke gledišta, olako shvatili celu situaciju. Niko nije verovao da će da poprimi ovolike razmere. U početku su svi išli po kafićima, restoranima, non-stop su se kretali, to nikoga nije zanimalo. U Trstu ima mnogo penzionera i po nekim lokalima sam slušao kako su se smejali i govorili “kakva korona”. Mladi su po gradu nosili pivo i pevali “Imamo Koronu (pivo), ali nemamo virus”, objašnjava Gogov.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *