ATINA, BUKUREŠT – Mnoge pravoslavne crkve već su se opredelile kako će u okolnostima pandemije bolesti covid-19 proslavljati Vaskrs, a među prvima je to učinio Sinod Grčke pravoslavne crkve, koji je, pre nekoliko dana, odlučio da proslavu Vaskrsa odloži za Odanije Vaskrsa, u noći između 26. i 27. maja. Grčka vlada danas je, u skladu s tim, zatražila od tužilaštva da podigne optužnice protiv dva sveštenika koji su služili pričest juče, u nedelju, uprkos zabrani službi radi sprečavanja širenja novog korona virusa, preneo je portal Greek Citty times.

Makedonski mediji nezvanično su izvestili da će u Severnoj Makedoniji policijski čas tokom uskršnjih praznika trajati od četvrtka u 16 časova do 5 časova ujutro u utorak.

Kako je prethodne nedelje najavio makedonski ministar zdravlja Venko Filipče, zbog opasnosti od širenja pandemije virusa Covid-19 u toj zemlji, i tokom uskršnjih i tokom ramazanskih praznika će biti na snazi policijski čas za sve građane te zemlje, po istom principu kao što važi i tokom vikenda.

Tanjug