NOVI SAD – Trenutna situacija donela je mnoge brige, a između ostalog i to kako platiti račune za komunalije. Da o tome trenutno ne bismo razmišljali, svim Novosađanima omogućeno je da tokom vanrednog stanja odloženo izmire obaveze. Na računima za komunalne i druge usluge, koje su u nadležnosti Informatike, a koji stignu tokom vanrednog stanja, kao rok za plaćanje stajaće 31. decembar 2020. godine, što bi značilo da su Novosađani tokom narednog perioda oslobođeni izmirivanja tih dažbina.

Ukoliko i u predviđenom roku Novosađani ne mogu da izmire obaveze, grad je pronašao rešenje.

“Predviđena je mogućnost da ukoliko nisu u mogućnosti da plate do kraja isteka ovog perioda da u 2021. plate te račune bez kamate na 12 mesečnih rata. Ja bih zamolio sve one koji žele i imaju mogućnost, putem elektronskog plaćanja ili nekog da zamole da izvrši uplatu da to i učine”, kaže Vladimir Stojković, član gradskog veća zadužen za komunalne poslove.

Osim elektronskog plaćanja, oni koji žele redovno da izmire račune to mogu uraditi u poštama i bankama, budući da su šalteri informatike zatvoreni do daljeg.

RTV (Nada Zelić)