NOVI SAD –Premijere koncerata sredom, muzičke ekskurzije ponedeljkom i četvrtkom, intervjui sa književnicima i književnicama subotom, online izložbe utorkom – „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ nastavlja da promoviše kulturu kao način života na zvaničnim stranicama na društvenim mrežama, kao i na stranicama Kulturnih stanica. Različiti programski sadržaji, koji će biti online već ove nedelje, proistekli su iz do sada organizovanih događaja, ali i saradnje sa različitim lokalnim umetnicima, organizacijama, ustanovama kulture.

Koncerti koji su obeležili godine pripreme Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture premijerno će biti emitovani na zvaničnoj Facebook stranici Novi Sad 2021 svake srede od 20.21 čas.

Prvi na repertoaru, 8. aprila, biće Korzo – jedan od ključnih događaja u okviru programskog luka „Kaleidoskop kulture“. Koncert klasične muzike pod vedrim nebom koji već dve godine zaredom u septembru zaustavlja jedan od najprometnijih bulevara u centru Novog Sada – Bulevar Mihajla Pupina. Ove srede uživaćemo u izvedbama Vojvođanskog simfonijskog orkestra, višestruko nagrađivane pijanistkinje, Rite Kinke, kao i poznatog virtuoza na violini, Roberta Lakatoša, dok ćemo 22. aprila imati prilike da se prisetimo kako je izgledao prvi Korzo 2018. godine.

Koncert prvih dobitnika nagrade „Milan Mladenović“, beogradskog sastava Artan Lili, koji su bili deo jedinstvenog Dočeka u Novom Sadu, zakazan je za 15. april, takođe od 20.21 čas.

RTV