KRUŠEVAC – Kompanija Lesaffre Srbija donirala je gradu Kruševcu u saradnji sa Vladom Republike Srbije 1.5 tona svežeg pekarskog kvasca kako bi pružila podršku naporima čitavog društva u borbi protiv širenja korona virusa. Prema rečima Miodraga Jelića, generalnog direktora kompanije Lesaffre za Srbiju, Rumuniju i Bugarsku radi se o 35.000 kockica kvasca, koji je namenjen našim starijim sugrađanima.

„Ovo praznično vreme, koje nam dolazi tokom vanrednog stanja izazvanog pandemijom korona virusa, postavlja pred nas svojevrsnu obavezu da pomognemo one koji ovu situaciju najteže podnose. Zbog toga smo odlučili da se pridružimo naporima Vlade Republike Srbije i brojnih kompanija širom Srbije, doniramo naše proizvode i obradujemo naše starije sugrađane“, naglasio je Jelić.

Od izbijanja pandemije korona virusa i proglašenja vanrednog stanja u Srbiji, kompanija Lesaffre je kontinuirano podizala svoje kapacitete u skladu sa potrebama tržišta. Kako navodi direktor Lesaffre Srbija Miodrag Jelić, potražnja za kvascem je u jednom trenutku bila šest do sedam puta veća od uobičajne i naglasio da nema potrebe za stvaranjem zaliha.

„Kompanija Biospringer RS, koja posluje u sklopu Lesaffre Grupe, je u svom pogonu u Senti pojačala je kapacitete u proizvodnji svežeg pekarskog kvasca, a mi ćemo, kao distributeri, uspešno zadovoljiti potrebe tržišta. Sva naša proizvodna postrojenja trenutno rade i naši timovi nastavljaju da ulaže napore u ispunjavanje zahteva kupaca u narednim danima i nedeljama“, naglasio je Jelić.

Na tržištu Srbije, kompanija Lesaffre prisutna je dve decenije nudeći bogat asortiman sirovina za pekarske proizvode. Kompanija Lesaffre kroz brojne društveno odgovorne projekte pomaže ugroženim licima i ustanovama, ali i daje podršku mladim pekarima i tehnolozima kroz brojne praktične obuke i edukacije