SARAJEVO – Na Fejsbuku je pokrenuta onlajn platforma “Glas malih biznisa” sa koje je upućen apel političkim liderima u Federaciji BiH da, kako se navodi, izađu iz skloništa i upozorenje da bi se, ako se nešto hitno ne promeni, 350.000 zaposlenih moglo bi da završi na birou za zapošljavanje. U apelu se kaže da mali privrednici za to neće kriviti krizne štabove, već političare.

Platforma, koju je pokrenuo preduzetnik i marketinški ekspert, Ejub Kučuk, vrlo brzo je okupila 27.000 članova, preneo je sarajevski portal Klix. Oni su uputili otvoreno pismo predsednicima parlamentarnih stranaka u Federaciji BiH, među kojima su i Željko Komšić, Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić sa hitnim merama za spas malog biznisa, i, kako se navodi, 262.000 radnih mesta.

Navode da je u njihovoj bazi podataka za samo tri dana registrovano blizu 3.000 biznisa sa više od 20.000 zaposlenih, a prema sprovedenoj anketi, koja obuhvata 1.722 firme, 75 odsto zaposlenih iz ove oblasti će završiti na birou u narednih 15 dana, ako se, ističu, ne reaguje hitno i prema svima jednako.

Tanjug