BEOGRAD – Preduzeće „PPT Namenska“ u Trsteniku i Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske u Srbiji donirali su Ministarstvu odbrane 5.000 zaštitnih vizira, neophodnog dela zaštitne medicinske opreme tokom aktuelne borbe protiv koronavirusa, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

„Namenska“ iz Trstenika, koja ih je proizvela, donirala je 3.000 vizira, a Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva 2.000.

Ugovor o donaciji zaštitne opreme između Ministarstva odbrane i preduzeća „PPT Namenska“ potpisali su načelnik Odeljenja za snabdevanje u Upravi za vojno zdravstvo pukovnik Rade Guberinić i direktorka preduzeća Anđelka Atanasković, dok su ugovor izmeću „Namenske“ u Trsteniku i Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva potpisali direktorka Atanasković i izaslanik odbrane Ujedinjenog Kraljevstva pukovnik Nik Ilić.

Pukovnik Guberinić zahvalio je za donaciju u ime Ministarstva odbrane i Uprave za vojno zdravstvo i istakao da će donacija omogućiti bolju zaštitu naših zdravstvenih radnika i vojnika na terenu. Kako je naveo pukovnik Ilić, reč je o „maloj, skromnoj donaciji Vojsci Srbije u teškim vremenima“.

Tanjug