NOVI SAD –Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je danas Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vrenicima koji ovaj najveći hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

“U ime Pokrajinske vlade i u svoje lično ime čestitam vam predstojeći veliki praznik, sa željom da ga provedete u radosti i dobrom zdravlju. Danas, više nego ikada, potrebni su nam tolerancija, solidarnost, međusobno uvažavanje i ljubav, kako bismo prevazišli i izdržali sva iskušenja u teškim vremenima.

Neka nam uskršnji praznici – kao simbol pobede života donesu blagostanje i dobro zdravlje”, navodi se u čestitki predsednika Mirovića. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je veliki hrišćanski praznik svima koji ga obeležavaju po gregorijanskom kalendaru.

“Neka nas ovaj Uskrs podseti na najviše vrednosti koje i simbolizuje, na ljubav, toleranciju i razumevanje. U ovakvim vremenima to nam je svima još potrebnije, da budemo složni, ujedinjeni i solidarni. Da čuvajući sebe, sačuvamo naše najmilije i sve druge ljude. Ne moramo biti fizički zajedno da bismo iskazali poštovanje i naklonost jedni prema drugima, a ako ostanemo samodisciplinovani i smanjimo socijalne kontakte, iz ove krize izaći ćemo sa mnogo manje posledica i dočekati da se život vrati u redovne tokove, kada ćemo ponovo moći da se okupljamo u dobrom zdravlju i u veselju da proslavimo važne datume”, istakao je Vučević.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor uputio je danas uskršnju čestitku svim građanima i sveštenstvu koji ovaj veliki hrišćanski praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

RTV