NOVI SAD – Konkurs „Useljenje” namenjen je umetnicima iz Novog Sada, koji će u saradnji sa zajednicom Novog naselja stvoriti umetničko delo relevantno za tu zajednicu, raspisan je početkom marta meseca.

“Useljenje” ima za cilj da podstakne umetnike da u proces svog rada uključe zajednicu, da ohrabri članove zajednice da učestvuju u aktivnostima koji se događaju u njihovom okruženju, kao i da promoviše umetnost nastalu u zajednici/sa zajednicom. Takođe, poželjno je da koncept postavlja pitanja o ekološkim problemima, odnosno u kojoj meri je ideja u skladu sa kontekstom zajednice u kojoj umetnik stvara.

Rok za slanje ideja je 26. april u ponoć a prijavni formular, informacije o nagradi i propozicije pronađite na ovom linku.

Novčana nagrada predviđena je za dva umetnika izabrana putem konkursa i iznosiće po 60.000 dinara. Novac je namenjen za troškove materijala (rekvizite, opreme…) potrebnih za realizaciju umetničkog dela, kao i honorar čiji maksimalan iznos je 40% od ukupne vrednosti nagrade.

RTV