BEOGRAD – “Srbija je dobila donaciju kompanije “Gazpromnjeft” kao podršku u borbi sa virusom korona, u isporuci naftnih derivata za pripadnike policije, Vatrogasne brigade i Hitne pomoći. Ta donacija je izjavio je ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić, počela da se realizuje od ponoći, a “Gazpromnjeft” će tokom aprila i maju isporučiti sve neophodne količine goriva za MUP, Hitnu pomoć i Vatrogasnu brigadu.

“To je značajna podrška Srbiji u ovom trenuku”, istakao je ministar i zahvalio kompaniji “Gazpromnjeft”, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je učestvovao u realizaciji ove donacije, kao i Naftnoj industriji Srbije (NIS).

Naveo je da NIS i u ovim uslovima, kada se naša zemlja bori sa korona virusom, radi na način da obezbedi sigurnost snadbevanja naftnim derivatima svih korisnika.

Ističe da Rafinerija u Pančevu radi u tri smene, benzinske stanice u režimu koji je država Srbija propisala, a 48 benzinskih stanica rade kao dežurne, u režimu 24 sata, za snadbevanje, pre svega, hitnih službi, MUP-a, Vojske Srbije, zdravstvenih ustanova, svih komunalnih služzbi, koje moraju da funkcionišu 24 sata kako bi se život u ključnim granama odvijao nesmetano.

Tanjug