KOSOVSKA MITROVICA – Urednica portala KoSSev Tatjana Lazarević je u momentu privođenja, danas oko 14 časova, zbog kršenja zabrane kretanja, bila na novinarskom zadatku, saopštio je ta portal.

“Urednica našeg portala privedena je tokom zadatka provere stanja u Domu zdravlja u Zvečanu, a nakon jutrošnje objavljene vesti o situaciji u bolnici u Gračanici. Tekst je trebalo da bude deo serije tekstova o funkcionisanju zdravstvenih institucija u srpskim sredinama tokom pandemije koronavirusa”, ističe portal.

Ona je takođe osmatrala atmosferu u opštinama Severna Mitrovica i Zvečana tokom potpune obustave kretanja, a što je takođe deo serije tekstova o kojima KoSSev redovno izveštava, navodi portal.

Policija je nakon jednosatnog zadržavanja, pustila Lazarević na slobodu, preneo je N1. Udruženje novinara Srbije (UNS) i njegov ogranak na Kosovu tražili su prethodno da kosovska policija Lazarevićevu pusti na slobodu. Urednicu portala Kossev je patrola KPS za region sever privela danas posle 14 sati u policijsku stanicu u Severnoj Mitrovici, potvrdili su nadležni.

RTV, FoNet