BEOGRAD – Kina i Srbija umeće da prebrode sve ekonomske teškoće sa kojima se suočavaju usled krize izazvane pandemijom, rekao je danas predsednik Kine Si Đinping u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je zahvalio Kini na pomoći u zaustavljanju zaraze, kao i na bratskoj brizi za građane naše zemlje. Predsednik Si je izrazio nadu da će se uskoro videti sa predsednikom Vučićem u Kini, a potvrdio je i svoj dolazak u zvaničnu posetu Srbiji, saopštila je pres služba predsednika.

Saopštenje u celini glasi:

“Kada je na beogradski aerodrom 21. marta sleteo prvi avion sa velikom kineskom pomoći u medicinskoj opremi i materijalu, koji su pratili i kineski stručnjaci, probudio se novi optimizam i građani Srbije su znali da u ovoj borbi nisu i neće biti sami”, istakao je predsednik Vučić.

On je zahvalio i na donaciji u vidu dve laboratorije za borbu protiv COVID 19, koje počinju sa radom u Beogradu i Nišu, koje će nesumnjivo doprineti uspešnoj borbi Srbije protiv virusa i zamolio predsednika Sija da pomogne Srbiji da nabavi dodatnu medicinsku opremu koja je neophodna u borbi protiv virusa.

Tanjug

Foto: srbija.gov.rs