NOVI SAD –U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leče 84 pacijenta kod kojih je dijagnostikovano prisustvo virusa kovid 19. U privremenoj izolacionoj bolnici na Novosadskom sajmu boravi 127 pacijenata, u Opštoj bolnici u Pančevu 137, a u rehabilitacionoj banji Junaković u Apatinu njih 40. U protekla 24 sata iz KCV otpušteno je 20 pacijenata, 35 iz privremene bolnice na Novosadskom sajmu, a sedam pacijenata iz Opšte bolnice u Pančevu, saopšteno je danas na konferenciji za medije, održanoj u Pokrajinskoj vladi.

Od početka epidemije do danas, u AP Vojvodini testirano je ukupno 5.581 osoba, a da su od toga 562 uzorka bila pozitivna. Preminulo je ukupno 17 pacijenata.

“U prethodna 24 sata, na teritoriji Vojvodine testirno je 345 osoba, od toga je njih 14 pozitivno na virus kovid 19, što i dalje pokazuje da postoji linearan pad broja obolelih u AP Vojvodini. I dalje beležimo trend pada broja obolelih i veći broj otpusta nego prijema u bolnice pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo ovog virusa“, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.

RTV