NOVI PAZAR – Pripadnici Vojske Srbije, 246. Bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane iz Kruševca danas su u Novom Pazaru dezinfikovali ulice. Biološka dezinfekcija ulica, trotoara i javnih gradskih površina obavljena je uz pomoć dve cisterne Vojske Srbije, koje su posipale rastvor natrijum- hiperhlorita. Tagođe dezinfikovani su i ulazi stambenih zgrada.

“Trenutno su pripadnici bataljona angažovani u više gradova i opština u Srbiji. Pripadnici bataljona su motivisani, osposobljeni i obučeni za delovanje u ovakvim situacijama. Nadamo se da u saradnji sa ostalim državnim organima i službama ćemo što pre situaciju staviti pod kontrolu“, kazao je komandant 246. bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane major Vladimir Filipović.

Članovi Operativnog štaba za vanredne situacije Novog Pazara obišli su mesta koja se dezinfikuju. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da je situacija zabrinjavajuća, ali pod kontrolom.

„Tu je danas i Vojska Srbije da pomogne JKP „Gradska čistoća“ u dezinfekciji ulica. Dezinfikuje se naselje Lug koje ima najviše obolelih od ovog virusa. Mi preduzimamo sve što je u našoj moći sa svim resursima, ustanovama i republičkim institucijama kako bi doprineli sprečavanju širenja epidemije u našem gradu“, kazao je Biševac.

Tanjug