NOVI SAD –Polako je krenulo otključavanje Novog Sada, a sledeći korak je relaksiranje života i vraćanje u normalu rada gradskih preduzeća, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, gostujući u emisiji RTV-a “Grad i mi”.

“Ljudima je dosadilo sve, dugo ovo traje, ali ovo je trajalo ovoliko jer je jednostavno moralo tako da bude. Odrekli smo se redovnih normalnih navika, ali to distanciranje je ubedljivo najbolja preventiva u borbi sa ovakvim virusom. Novi Sad i država su počeli da donose odluke koje vraćaju polako sve sisteme u neke normalne tokove, borba nije završena, svaki dan i dalje bar jedna osoba oboli u Novom Sadu”, rekao je Vučević.

“Moramo da težimo da se život vrati u normalu, dinamika relaksiranja mera će biti pre svega najvažnija. Moramo pratiti teretane, salone, prevoz, kakva ce biti refleksija za 10 dana u rezultatima testova”, dodao je on.

“Bitno je da ljudi razumeju zašto nije sve odmah relaksirano i zašto se ide sve postepeno. Od ponedeljka penzioneri u Novom Sadu moći će svaki dan po jedan sat nakon 18 časova napolje. Javni prevoz je najveći izazov, biće samo elektronska naplata, obeležena mesta za sedenje i stajanje. Još ne znamo kada će tačno krenuti prevoz. Svi putnici će svakako morati nositi maske i rukavice, premni smo i čekamo”, naglasio je Vučević.

RTV