BEOGRAD – Patrijarh srpski Irinej primio je danas čestitku predsednika Srbije Aleksandar Vučića povodom njegove krsne slave, Lazareve subote u kojoj predsednik navodi da zbog ozbiljnosti situacije neće moći sa njim da bude fizički zajedno, ali da će biti duhovno i poručuje da je u ovom trenutku obaveza svih da se sačuva što više života građana. Kako je saopšteno iz SPC u čestitki se navodi:

“Vaša Svetosti, od srca Vam se zahvaljujem na pozivu da zajedno, kako naši običaji nalažu, obeležimo Vašu krsnu slavu, Vaskrsenje četrvorodnevnog Svetog Lazara. Složena situacija u kojoj se nalazi naša zemlja zahteva od svih nas veliku odgovornost i pažnju za naše bližnje.

U ovom trenutku naša je dužnost i obaveza da sačuvamo što više života naših građana. Nadam se da ćete razumeti da, zbog ozbiljnosti situacije, ne možemo da budemo zajedno ovog važnog dana. Ne možemo da budemo zajedno fizički, ali duhovno ću, budite uvereni, biti sa Vama celim svojim bićem. Ne dozvoljavajući ovoj pošasti da nam pomuti radost zbog dolazećeg Praznika nad praznicima, Vaskrsenja Hristovog, od srca Vam čestitam Vašu krsnu slavu – Lazarevu subotu.

Tanjug