Ciklus intervjua “Fermatiran život” – Nada Kolundžija, pijanistkinja

NOVI SAD – Fermatiran život je ciklus intervjua s istaknutim pojedincima iz sfere muzičke umetnosti. O krunisanim trenucima vlastitih života stavljenim pod koronu, ali i (van)muzičkoj stanci koja je fermatirala čitavo čovečanstvo, umetnici govore iz ugla autora, izvođača – praktičara, teoretičara, predstavnika institucija i organizatora muzičkih programa.

Jedinstvena i slobodna promišljanja jesu verbalizovani prizori različitih motiva, životnih tezi i arzi, ali i stvaranih i zadatih okolnosti koje su sagovornike formirale kao autentične umetnike. Ove ispovesti stavljene u ravan s metro-ritmičkim tokom neke imaginarne kompozicije, nastale samo radi jednog izvođenja, svedočanstvo su naše uslovljene, fermatirane slobode. One su, ipak, i glasnici radosti posle korone. Autor i urednik serijala: Mirjana Rastović.

Moj život su usponi i padovi, iskustvo i učenje, odrastanje i starenje, radost i tuga, snaga i nemoć, razočaranje i praštanje, odluke i posledice, pitanja i odgovori, pitanja bez odgovora, mir i nemir, zastajanje i kretanje, izlaz i bezizlaz, čuđenje, priželjkivanje, inat, traženje… Svega toga je bilo. I u životu i u muzici, što mi je profesija, koja je postepeno zauzimala sve veći prostor u mom životu i ona je njegov i moj centar već dugi niz godina. Postala mi je saputnik, a često i utočište. Dala sam joj mnogo, mnogo i dobila!

RTV (Mirjana Rastović)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *