BEOGRAD – “Srbija je danas politički stabilna država, sa stabilnim budžetom koji nam omogućava da realizujemo velike infrastrukturne projekte u koje će u okviru investicionog plana 2020-2025. biti uloženo devet milijardi evra”, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrutkure, prof. dr Zorana Mihajlović. Ona je, gostujući u jutarnjem programu TV Prva, istakla da je Srbija za četiri godine izgradila 350 km auto-puteva i rehabilitovala više od hiljadu regionalnih puteva.

“Sve što smo uradili u prethodnom periodu daje mi za pravo i legitimitet da kažem da ćemo izgraditi 500 km auto-puteva. Trenutno gradimo 250 km auto-puteva, a uložićemo i milijardu evra za rekonstrukciju i rehabilitaciju pet hiljada lokalnih i regionalnih puteva. Danas u Srbiji rade najbolje svetske kompanije, što je i dokaz naše političke stabilnosti”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala i da Srbija ulaže u železnički saobraćaj, te da će nakon obnavljanja 77 km barske pruge od Resnika do Valjeva, sledeće godine krenuti i obnova od Valjeva do granice sa Crnom Gorom, brzine 120 km/h.

 RTV, TV Prva