BEOGRAD –Najbolji teniser sveta Novak Đoković je srećan što će imati priliku da igra pred domaćom publikom i da će sav prihod od regionalnog turnira “Adria Toura” ići u humanitarne svrhe.

“Izuzetno sam srećan i uzbuđen što ću imati priliku da igram pred domaćom publikom i što ću imati priliku da putujem po regionu. Turnir je humanitarnog karaktera i svi prihodi od sponzorskih ugovora i TV prava ići će u humanitarne organizacije. Moja fondacija će biti jedna od vodećih organizacija, a teniseri koji dolaze izabraće gde će da uplate donaciju”, rekao je Đoković na konferenciji za medije u Beogradu.

Đoković je istakao da je pored Dominika Tima i Grigora Dimitrova, učešće potvrdio i Aleksander Zverev. Tim će igrati samo u Beogradu, Zverev i u Hrvatskoj, a Dimitrov još i u Crnoj Gori”

“Svi teniseri dolaze besplatno, zbog mog odnosa s njima i humanitarnog karaktera. Stavili su sebe na raspolaganje. Presrećan sam što ću imati mogućnost da ih ugostim u svom gradu i svom klubu. Do 13. juna će se pravila verovatno izmeniti i nadam se da ćemo imati publiku”, rekao je Đoković.

Srpski as rekao je da će se 100 odsto igrati u Beogradu i Zadru, ali da lokacije u Crnoj Gori i Banjaluka još nisu potvrđene.

Tanjug, RTV