Fond za razvoj odobrio 300 kredita vrednih 1,9 milijardi dinara

BEOGRAD –Fond za razvoj do sada je odobrio 300 povoljnih kredita ukupne vrednosti oko 1,9 milijardi dinara, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović. On je gostujući na TV Kopernikus rekao da je na poslednjoj sednici Fonda kroz Program finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima izazvanim pandemijom COVID – 19 odobreno oko 380 miliona dinara za 125 kredita.

Stevanović je naveo da je interesovanje za povoljne kredite veliko zato što su uslovi kreditiranja dobri i da su se najviše javljala mikro, mala, a onda i srednja preduzeća iz cele Srbije.

„Nova sednica Upravnog odbora Fonda biće održana do kraja nedelje i verujem da će se, s obzirom na dinamiku prijavljivanja, na njoj odlučivati o oko 100 novih zahteva“, rekao je Stevanović.

Državni sekretar je istakao i da je do sada odbijeno oko 70 zahteva zato što nisu ispunjavali uslove, odnosno, nisu bili u skladu s kriterijumima koje predviđa program.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *