BEOGRAD -Kompanija “Henkel Srbija” i Fondacija “Novak Đoković” uručili su Opštoj bolnici u Kruševcu pet respiratora i pet kliničkih monitora, koji će biti od velikog značaja za sve pacijente ove ustanove kojima su oni neophodni u lečenju, kako u trenutnoj situaciji izazvanoj virusom korona, tako i ubuduće. “Donacija monitora i respiratora znači više šanse za spasavanje života ljudi, više stabilnosti za naš zdravstveni sistem i veliku podršku zdravstvenim radnicima, što je pored adekvatnog zbrinjavanja bolesnika, naš najviši cilj. Zahvalni smo Fondaciji Novak Đoković i Henkel Srbija, što su razumeli potrebe naše ustanove i na taj način doprineli unapređenju kvaliteta zaštite bolesnika”, izjavila je V.D. Direktora Opšte bolnice Kruševac Vesna Stević-Gajić, spec. opšte medicine.

Emina Potrić, menadžer za prikupljanje donacija Fondacije “Novak Đoković” rekla je da joj je drago što mogu da pomognu u suzbijanju pandemije koronavirusa donacijom i dopremanjem medicinske opreme zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

“Nabavku pet najkvalitetnijih respiratora i pet kliničkih monitora Opštoj bolnici u Kruševcu, obezbedili smo zajedničkim delovanjem sa kompanijom Henkel, što je nastavak dugogodišnje saradnje Fondacije Novak Đoković i Henkela u rešavanju problema od javnog značaja. Tim Fondacije Novak Đoković oseća dužnost da, koliko može, pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija, jer su solidarnost i odgovornost u ovim danima najvažniji”, istakla je Emina Potrić.

“Kao odgovorna kompanija koja brine o zajednici u kojoj posluje i svim njenim članovima, zahvalni smo našem partneru Fondaciji Novak Đoković sa kojim delimo iste vrednosti kao što je pružanje pomoći kada je najpotrebnije, što su nam pomogli i omogućili nabavku pet respiratora. Donacijom pet najkvalitetnijih respiratora Opštoj bolnici u Kruševcu želeli smo da pomognemo ovoj zdravstvenoj ustanovi u lečenju pacijenata, ali i da medicinskim radnicima, našim herojima, pružimo podršku u borbi protiv koronavirusa. Verujemo da će ova oprema doprineti u lečenju pacijenata i nakon završetka epidemije”, naglasio je Dušan Antonijević, direktor fabrike “Henkel” u Kruševcu.

Sa željom da pruže podršku kada je najpotrebnije, i Fondacija “Novak Đoković” i kompanija “Henkel” su od početka pružili nesebičnu pomoć u borbi protiv lovid-19. Osnivači Fondacije, Jelena i Novak Đoković donirali su milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme za naše bolnice i zdravstvene ustanove, kako bi se olakšali napori lekara i zdravstvenih radnika koji se bore protiv kovid-19, dok je kompanija “Henkel Srbija” u okviru Henkelovog globalnog programa solidarnosti, donirala proizvode u vrednosti većoj od 385.000 evra organizacijama Crvenog krsta u Kruševcu i u Beogradu, kao i Domu zdravlja u Inđiji.