BEOGRAD – Kompanija Lesaffre Srbija donirala je Banci hrane u Beogradu i Narodnoj kuhinji u Zaječaru sveži pekarski kvasac koji će podmiriti jednomesečnu proizvodnju svežeg hleba za korisnike ovih ustanova. Prema rečima Miodraga Jelića, generalnog direktora kompanije Lesaffre za Srbiju, Rumuniju i Bugarsku radi se o kockicama svežeg pekarskog kvasca, koji je namenjen proizvodnji hleba i peciva za najugroženije stanovništvo.

Bez obzira na trenutnu situaciju, u kojoj se sve polako vraća na staro, kompanija Lesaffre i dalje nastavlja sa dobrom praksom i željom da bude podrška građanima kojima je pomoć neophodna. Nastavljamo da doniramo naše proizvode i time pokažemo da smo stabilan oslonac zajednice, da ćemo biti tu za naše građane i posle pandemije, naglasio je Jelić.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, od izbijanja pandemije korona virusa i proglašenja vanrednog stanja u Srbiji, Lesaffre je kontinuirano podizala svoje kapacitete u skladu sa potrebama tržišta, iako je potražnja za kvascem u jednom trenutku bila šest do sedam puta veća od uobičajene.