BEOGRAD – U petak je zabeležen prihod domaćeg poreza u budžetu od 25,6 milijardi dinara, kazao je danas ministar finansija Siniša Mali i ocenio da sa te strane, kada su prihodi u pitanju, ide se po planu. Mali je za TV Prva precizirao da je to domaći PDV koji je vezan za april, koji pokazuje da je bilo aktivnosti i u tom mesecu u vreme trajanja krize zbog virusa korone.Podsetio je da je Srbija prvi kvartal u ovoj godini završila sa 5 odsto rasta naše ekonomije i kazao da kada se pogleda tabela Evrostata, evrozona zabeležila je minus 3,2, Francuska minus 5,4, Italija minus 4,8.

Kada su u pitanju zemlje sa kojima se, prema njegovim rečima Srbija takmiči po pitanju stope rasta BDP-a, u Litvaniji je zabeležen rast 2,5 odsto, u Mađarskoj 2,4, a u Srbiji 5 odsto.

“Ubedljivo smo najjači kada je u pitanju Evropa. Kada pogledate sve prognoze, od MMF-a, Svetske banke, svi kažu da će Srbija mnogo bolje proći nego sve ostale zemlje. Srbija će ove godine u Evropi biti broj jedan po stopi rasta našeg BDP-a”, naglasio je Mali.

Tanjug