BEOGRAD –Pri uređivanju i renoviranju doma, pažnju najčešće poklanjamo izboru boje zidova, izgledu podova, krupnijim segmentima koji zauzimaju veći deo prostora u domu, poput garnitura za sedenje, regala, trpezarijskog nameštaja ili kuhinje. U trenutku kada je sve stavljeno na svoje mesto i kada je odlučeno koji će to biti stil uređenjena enterijera, ostaje da se posvetimo detaljima koji će doprineti toplini i magiji ambijenta i od njega načiniti dom. Pravi izbor koji će prostoru dati autentičnost su upravo mali komadi nameštaja, koji predstavljaju odraz našeg senzibiliteta i životnog stila i najčešće postaju centar našeg omiljenog kutka u domu.

Komode, fotelje, hoklice, stolice, police – sve su to manji komadi nameštaja, a u nastavku saznajte kako prepoznati koji su to poželjni komadi i kako izabrati one prave koji će se uklopiti u ostatak ambijenta.

Fotelje imaju mogućnost da oplemene ambijent svake prostorije čiji su deo, a dobar primer fotelja, koje se ističu modernim dizajnom, ali koje mogu i bojom i teksturom doprineti razbijanju stilske monotonije, svakako su  G01 i fotelja CUBA.

Izgled dnevne sobe estetski privlačnim dodatno može učiniti autentičan detalj poput specifično dizajnirane baštenske stolice MARGARITA. Njena tekstura i dizajn, kao i prozračnost, uneće svežinu i modernu notu u ambijent, ali neće uskratiti ni udobnost. 

Sličan efekat može se postići izborom hoklice, koja je pre svega lako prenosiv i izuzetno ptraktičan detalj u svakom životnom prostoru, a dizajnirana je tako da svojom teksturom i izgledom utopljava ambijent.

Sedeći nameštaj svakako se izdvaja kao upečatljiv stilski detalj, ali tu ulogu sve više možemo pripisati i komodama modernog i inspirativnog dizajna. Komoda je specifični sitni komad nameštaja i može proći neopaženo ukoliko je nema u domu, ali kada je ima, onda zasigurno privlači pažnju koju i zaslužuje. Sjajan primer je komoda CHELSEA CHLK23, koja modernim, ali jednostavnim dizajnom frontova, ostavlja snažan estetski utisak i još jednom potvrđuje minimalističke vrednosti zbog kojih minimalizam i jeste jedan od omiljenih savremenih stilova u uređenju enterijera.

Dizajneri Forma Ideale svakako savetuju da se osmelite da eksperimentišete sa sitnijim komadima nameštaja i detaljima u svom domu. Bogatstvo boja, tekstura i dizajnerskih detalja je ono što svakom životnom prostoru poklanja lični pečat i od njega pravi dom.