BEOGRAD – Vlada Srbije proglasila je 2020. Godinom solidarnosti i saradnje, na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

“Saradnja i solidarnost su od ključnog značaja u ostvarivanju efikasne međusobne podrške i saradnje različitih društvenih grupa, građana različite starosne dobi, socijalno-ekonomskih karakteristika, različitih resora, javnog i privatnog sektora, kao i razvoju društva, privrednom i javnom životu”, saopšteno je iz Ministarstva.

Inicijativa će doprineti podizanju svesti o važnosti kontinuiranog angažovanja na unapređenju solidarnosti i saradnje kao oblika potpore svim društvenim subjektima, naveo je ministar Zoran Đorđević.

On je dodao da će korišćenje svih potencijala koji rezultiraju uspostavljanjem adekvatne solidarnosti i saradnje dati značajan doprinos razvoju društva, privrednog i javnog života. Ministar podseća da su tokom vanrednog stanja proglašenog Odlukom Vlade zbog epidemiološke situacije nastale usled korona virusa, solidarnost i saradnja bile od ključnog značaja, kao i po ukidanju vanrednog stanja.

Tanjug