NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas uoči sednice Skupštine AP Vojvodine da je u protekla dva meseca pala privredna aktivnost i da je bilo neophodno korigovati pokrajinski budžet. On će biti umanjen za 4,2 milijarde dinara odnosno 5,4 procenta. Mirović je naglasio da će mikro i malim preduzećima preko Razvojnog Fonda Vojvodine biti usmerena kreditna linija pod veoma povoljnim uslovima.

On se zahvalio svim građanima AP Vojvodine na disciplini i odgovornosti što je, kako je rekao, dovelo do veoma dobrog rezultata u borbi protiv virusa kovid 19.

“Zahvaljujući ponašanju građana i poštovanju mera koje je donela Vlada Republike Srbije i radu svih zdravstvenih radnika, KCV, Instituta za javno zdravlje Vojvodine i svih drugih regionalnih bolnica, Vojvodina je u ovoj epidemiološkoj krizi napravila veliki rezultat”, kazao je on.

Do sada je testirano više od 17.000 osoba, od kojih je 787 bilo pozitivno. Kada uporedite ove podatke sa podacima drugih pokrajina i regija koje imaju oko 2 miliona stanovnika, videćete naše rezultate, naglasio je Mirović.

Prema njegovim rečima, i sistem socijalne zaštite u APV pokazao je veliku odgovornost i profesionalizam kako bi se sačuvali oni koji su bili najugroženiji u ovoj pandemiji.

RTV (Olja Popović)