BEOGRAD –Najnoviji film Gorana Paskaljevića “Uprkos magli”, koji je sniman u Italiji, na italijanskom jeziku, a u koprodukciji Italije, Srbije, Makedonije i Francuske imaće svetsku televizijsku premijeru u subotu 9. maja uveče na RTS, najavili su distributeri filma. U filmu igraju poznati italijanki glumci Donatela Finokjaro i Đorđo Tirabasi, a pojavljuje se i naša mlada, već afirmisana glumica Tamara Aleksić. Direktor fotografije je stalni Paskaljevićev saradnik Milan Spasić, a muziku je napisao Vlatko Stefanovski.

Film je sa velikim uspehom prikazan na vise međunarodnih festivala, a srpsku premijeru je imao na ovogodišnjem Festu u glavnom programu.

Bilo je predviđeno da na Fest stignu i italijanski glumci i članovi ekipe, ali se u poslednjem trenutku od toga odustalo zbog epidemije korona virusa.

Nažalost, iz istog razloga otkazana je i italijanska premijera filma u aprilu ove godine na festivalu u Bariju, dok je italijanski koproducent Cinemusa privremeno odustao i od bioskopske distribucije filma širom Italije.

Srpski distributer filma Oktobar film i reditelj-koproducent Goran Paskaljević ustupili su film gledaocima našeg javnog servisa, bez finansijske naknade kako bi prvi u svetu mogli da ga vide na televiziji.

Film će biti prikazan bez uobičajanog prekidanja reklamnim sadržajima u subotu uveče na prvom programu RTS-a oko 23 časa, posle Vesti.

Tanjug