BEOGRAD -Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević poručio je danas da je srpski narod dao veliku žrtvu za svoju slobodu i pobedu nad fašizmom u Drugom svetskom ratu i to nikada ne sme da se zaboravi.

Đorđević je u ime Vlade Srbije, zajedno sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, položio venac na Groblju oslobodilaca u Beogradu povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

On je tom prilikom istakao da je naša obaveza da i buduća pokolenja usmerimo u istom pravcu, negujući našu tradiciju i sećanje na sve velike heroje koji su dali svoje živote za našu bolju budućnost.

Ministar je naglasio da ovaj dan, iako je obeležen u malo drugačijim okolnostima zbog trenutne epidemije COVID-19, predstavlja važan dan za Srbiju i našu istoriju koji nikada ne sme da se zaboravi, jer kao narod zaista imamo čime da se dičimo.

Đorđević je još jednom podsetio na to da će Groblje oslobodilaca Beograda, koje je renovirano prošle godine u čast svim herojima Drugog svetskog rata, danas ceo dan svetleti crvenom bojom u čast Crvenoj armiji, koja je dala ogroman doprinos u oslobođenju Beograda.

Vence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predstavnici SUBNOR-a Srbije i SUBNOR-a Grada Beograda, kao i ambasada Ruske Federacije, Republike Belorusije, Republike Azerbejdžana, Republike Kazahstana i konzulata Republike Jermenije.