BEOGRAD – Humanitarna organizacija “Srpska solidarnost” iz Beograda godinama uspešno pomože ugroženom stanovništvu većinom na području Kosova i Metohije, ali i Centralne Srbije i Republike Srpske zahvaljujući ljudima dobre volje i ličnim naporima sopstvenih članova. Sve akcije su transparentne o čemu se možete detaljnije informisati na veb sajtu (www.srpskasolidarnost.com), fejsbuk stranici, instagram profilu i YouTube kanalu.

U toku je akcija “Solidarnost za vodu” kojom želimo da pomognemo učenicima Osnovne škole “Trajko Perić” u selu Rajanovci na Kosovu i Metohiji. Škola je opremeljena toaletima ali nema tehničku i vodu za piće. Ideja je da se u dvorištu iskopa bunar iz koje će se vršiti vodosnabdevanje pošto su do sada učenici vodu nosili u bidonima i kofama. Posao je započet uspešno, bunar je juče iskopan i Bogu hvala voda je nađena. Ostaje da se instaliraju cevi, pumpa i sve poveže sa školom.

Apelujemo na ljude dobre volje da se uključe i pomognu novčanim prilogom, naravno svako u granici svojih mogućnosti i po slobodnom izboru. Novčani prilog je najadekvatniji zbog sadašnjih mera koje sprovode prištinske vlasti.