Popović: Povampireno ustaštvo, Srbi na udaru

BEOGRAD –Ministar u vladi Srbije i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović osudio je blajburšku misu u Sarajevu te naveo da njeno održavanje, uz prenos na Hrvatskoj radio televiziji i podršku šefa diplomatije Hrvatske Gordana Grlića Radmana, pokazuje da je ustaštvo potpuno legalizovano u državnim institucijama Hrvatske.

“Agresivno povampirenje ustaštva u godini kada ceo svet slavi jubilej 75 godina od Velike pobede u Drugom svetskom ratu nije slučajno. Podrška ministra spoljnih poslova Hrvatske blajburškim kvislinzima, emitovanje spota ustaške ikone Marka Perkovića Tompsona na državnoj televiziji Crne Gore, štampanje poštanske markice sa mapom NDH u Severnoj Makedoniji, kao i pohvala čistoće i pravilne upotrebe hrvatskog jezika u periodu NDH na času prikazanom na Radio televiziji Vojvodine, pokazuje da sve ustaše ipak nisu poražene u Drugom svetskom ratu”, ocenio je Popović u pisanoj izjavi.

On je kazao da je Hrvatska, danas najmlađa članica EU, jedini saveznik Hitlerove Nemačke koja nikada nije denacifikovana i kažnjena za zverstva počinjena tokom Drugog svetskog rata.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *