BAČKA TOPOLA – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor obišli su danas radove na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bačkoj Topoli, za šta je iz pokrajinskog budžeta preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojeno gotovo 500 miliona dinara, dok je 100 miliona obezbedila lokalna samouprava. Reč je o radovima koji su započeti u martu i koji će, kako je najavljeno, biti završeni do aprila sledeće godine.

Projektom je predviđena izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda pre ispuštanja u vodotok reke Krivaje, s pratećim objektima i infrastrukturom.

„Pre nešto više od godinu i po dana predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i ja obišli smo opštine Bačka Topola i Mali Iđoš i uvideli probleme kada je reč o odvođenju otpadnih voda. Vrlo brzo smo u saradnji sa lokalnim samoupravama pripremili projektnu dokumentaciju. Ovo je ogroman i važan posao ne samo za lokalnu samoupravu već i za celu Vojvodinu jer ćemo zaštititi reku Krivaju“, izjavio je predsednik Mirović.

RTV