BEOGRAD, PANČEVO, VRŠAC -Rvropska unija daleko je najveći spoljnotrgovinski partner Srbije a privrednici iz Nemačke, Italije i Španije, iako je reč o ekonomijama značajno pogođenim posledicama Kovid krize, ne odustaju od dalje proizvodnje u našoj zemlji i razvoja investicija u Srbiji.

Sagovornici Tanjuga, predsednik Nemačko-srpske privredne komore (AHK) i generalni direktor Hemofarma Ronald Zelinger, direktorka Konfindustrije-udruženja italijanske privrede u Srbiji Irena Brajović i šef ekonomsko-trgovinskog odeljenja ambasade Španije Havijer Alvares, kažu da su i tokom Kovid krize firme u Srbiji, u kojima je kapital iz njihovih zemalja, u pojedinim sektorima nastavile uspešno da rade.

Navode da se sa ukidanjem vanrednog stanja i ublažavanjem mera protiv pandemije poslu vraćaju i oni koji su bili prinuđeni da smanje ili obustave proizvodnju.

“Nemačke kompanije nastaviće da ulažu i realizuju svoje investicije u Srbiji. Mi smo ovde došli na duge staze i tako ćemo i nastaviti”, rekao je Zeliger u ime kompanije koju vodi i drugih nemačkih kompanija.

Dodao je i su nemačke kompanije u Srbiji tokom krize zadržale sve svoje radnike i ocenio da će dalje investicije zavisiti od situacije i potražnje na globalnom tržištu.

Tanjug

Foto: zf.com