ZAGREB –Na Markov trg u centru Zagreba oko podneva se pojavio kamion Gradske čistoće koji je dobio nalog da dezinfikuje prisutne i mesto na kojem su se u protestu okupili opozicioni gradski odbornici. Za danas je naime, zakazana onlajn sednica gradskog parlamenta, a opozicija se iz protesta zbog toga što nije sazvana uobičajena sednica, okupila na Markovom trgu u znak protesta.

Oni smatraju da je onlajn sednica zakazana namerno da bi se izbegla njihova pitanja u vezi sa zemljotresom i sanacijom štete u hrvatskoj prestonici, odnosno da bi se gradonačelnik Milan Bandić spasao odgovornosti. Portal Index piše da je Bandić rekao ranije da će doći na “sednicu” na Markovom trgu, ali i da će prethodno poslati vozilo Čistoće da dezinfikuje taj prostor i odbornike.

Zastupnik Tomislav Tomašević je primetio da se uobičajeno Markov trg ne čisti u podne, a radnik Čistoće mu je rekao da je tu došao po nalogu. Inače, ranije danas na protest na Markovom trgu pojavio se premijer Andrej Plenković. Premijer Andrej Plenković pojavio se danas iznenada na protestu odbornika zagrebačkog parlamenta na Markovom trgu i zapitao ih “šta vi radite ovde”, a dvema odbornicama je dobacio da misli da nisu na dovoljnoj fizičkoj distanci.

Tanjug