NOVI SAD –U Novom Sadu se postepeno sve vraća u normalu, pa su tako ponovo otvorene filijale javnog komunalnog preduzeća “informatika”. Dok su neki sugrađani plaćali račune elektronskim putem, drugi su čekali prvi radni dan da izmire dugovanja. U tom preduzeću kažu da je zabeležen porast broja uplata čak 90 odsto u odnosu za isti period, februar-mart prošle godine. Koliki je bio red i da li su se poštovale mere, proverila je naša ekipa.

Ponovo je uspostavljeno redovno radno vreme šalter sale Javnog komunalnog preduzeća “Informatika”, a ispred poslovnice, zabeležili smo veliki broj sugrađana u redu. Prema njihovim rečima, mere se poštuju, održava se propisana distanca, nose se maske i rukavice, a kako navode, na izmirenje obaveza se ne čeka dugo.

Bez obzira na proteklo vanredno stanje, mnogi sugrađani su elektronski izmirivali obaveze, dok su drugi želeli da isplatu dugova urade lično. Iako penzionisana lica imaju mogućnost odloženog plaćanja komunalnih računa za mesece koje je zahvatilo vanredno stanje, prema rečima Mirjane Beronje, “Informatika” je omogućila svim svojim korisnicima odloženu isplatu računa za te mesece do kraja 2020. godine.

RTV (Maša Madžgalj)