BEOGRAD –Dezinfekcija u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika koji su obavili stručnjaci iz Rusije, efekti sprovedenih mere u zaštiti od virusa COVID-19 i naredni planirani koraci bili su tema razgovora ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom.

Kako je saopšteno, ministar je zahvalio prijateljskoj zemlji na ukazanoj pomoći u obezbeđivanju zaštite građana koji spadaju u najugroženiju kategoriju stanovništva od virusa COVID-19 i dodao da je njihova stručnost i velika angažovanost sigurno dodatno doprinela da se u ovim ustanovama spreči veće širenje virusa.

“Rusija i Srbija uvek su bile jedna uz drugu, kao bratske i prijateljske zemlje, čiji predsednici Vladimir Putin i Aleksandar Vučić neguju tradicionalno dobre odnose, i ovo je još jedan dokaz za to”, rekao je on.

Dodao je da se nikad neće zaboraviti da je tim ruskih stručnjaka pomagao Srbiji iako se i Rusija i sama bori protiv ove teške situacije izazvane korona virusom.

Tanjug