BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da su odnosi Srbije i Mađarske najbolji u savremenoj istoriji, u svim sferama društvenog života, i u politici i ekonomiji. Predsednik je izrazio zahvalnost Mađarskoj na podršci koju konstanto pruža Srbiji na njenom EU putu, kao i na pomoći tokom krize izazvane pandemijom virusa korona.

“Zahvalan sam mađarskom rukovodstvu, posebno Orbanu, što je imao želju i hrabrosti da još od pre nekoliko godina krenemo u borbu sa vetrenjačama prošlosti i da gradimo budućnost. Uspeli smo u tome i srećan sam što Srbi i Mađari, građani dve zemlje danas imaju izuzetno dobre odnose”, rekao je Vučić.

Istakao je da su dve zemlje prošlu godinu završile sa trgovinskom razmenom od 1,76 milijardi evra, a da je u prvom kvartalu prve godine, i pored krize, zabeležen rast od 8,37 odsto. Dodao je da je Mađarska treći partner Srbije na nivou EU, i približava se drugom mestu. Vučić je rekao da je posebno zadovoljan što će mađarske investicije “doći” i u Arilje, na primer, odnosno njihovi investitori nisu zainteresovani samo za sredine gde živi mađarsko stanovništvo.

“Tako ćete moći da vidite izuzetnu kompaniju u prerađivačko-prehrambenoj industriji u Arilju, što je bilo nezamislivo, ali je rezultat dobre saradnje, pa i takve vesti mogu da dođu”, rekao je Vučić.

Tanjug

Foto: