LESKOVAC –Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije mart 2020. u Trećem centru za obuku Komande za obuku, u kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu.

“Po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a na predlog načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Mojsilovića, svi vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka u martovskoj klasi biće vanredno unapređeni za po jedan čin. Oni su to zaslužili i svako od njih je dao ogroman doprinos u borbi protiv koronavirusa – nameštali su privremene bolnice, radili sve što se od njih očekivalo, nisu pitali ni za radno vreme, ni kada će ići kući”, izjavio je Vulin nakon obilaska.

“Na ovaj način Vojska Srbije im se odužuje i na ovaj način Vojska Srbije pokazuje koliko ih ceni. Preko 200 vojnika, više od 80 procenata svih onih koji su bili na dobrovoljnom služenju vojnog roka u martu, odlučilo je da svoju karijeru nastavi u Vojsci Srbije. Veći kompliment Vojska Srbije nije mogla da dobije i veći kompliment njihove starešine nisu mogle da dobiju, a država Srbija teško da je mogla da dobije bolju vest”, istakao je Vulin.

 
RTV