BEOGRAD – Bela boja pruža mnogo mogućnosti, kako u stilu oblačenja tako i stilu uređenja prostora. Možda najčešće viđena boja u domu, bela je svojevrsni vanremenski simbol, prisutna kako u celini životnog ambijenta, tako i u kombinaciji sa drugim bojama i nijansama. Poznato je da je zovu i   „kraljicom boja“, jer se odlično uklapa u sve zamišljene opcije, ali i pored toga treba biti oprezan kada su u pitanju njeni hladni i topliji tonovi. Naime, treba izbegavati kombinovanje toplih i hladnih nijansi bele, jer u tom slučaju hladno bele nijanse mogu izgledati zaprljano i pokvariti celokupni utisak o ambijentu.

Najbolji način da iskoristite pun efekat bele boje u ambijentu jeste da unesete nezaobilazne detalje poput zelenih biljki, segmenata neutralnih boja, raznovrsnih tekstura, malo kontrasta koji mogu biti i u dekoracijama. Idealno rešenje za dnevni boravak može biti kombinacija hladnije nijanse bele i dekora betona kao kod regala ROSSO, ili zida u puder roze boji koja u sebi sadrži toplinu peščanih nijansi i fotelje BARSELONA u čisto beloj boji sa metalnim nožicama i dekorativnim jastučetom sa kontrastnom bojom, upadljivim paternom i teksturom.

Spavaća soba u belom ambijentu trebalo bi da sadrži kombinaciju čisto bele boje sa toplijim nijansama bele, ali i sa neutralnim bojama iz toplijeg spektra, poput ambijenta sa krevetom  CASTELLO 120, koji ima uzglavlje u neutralnoj bež nijansi.

Radni kutak, mesto za koncentraciju i inspiraciju odisaće dobrom energijom ako iskombinujete 

kompjuter sto LIBER u čisto beloj boji sa stolicom HTC-118 u ambijentu toplog drvo dekora. Sitni detalji doprineće utopljavanju radnog ambijenta prateći vaš karakter i potrebe.

Komoda URANO predstavlja izuzetno atraktivnu kombinaciju bele boje sa toplim drvo dekorom, I pokazuje i koje se sve mogućnosti uz ovakav izbor otvaraju, poput dekoracija u raznim neutralnim ili kontrastnim nijansama, obaveznog, omiljenog „zelenog“ detalja, suptilnih tekstura, ali i dobre inspiracije za dekoracije zida ogledalima iznad njene površine. Možete je postaviti u prostoriju u kojoj imate najviše prostora, a pored lepog izgleda poslužiće vam za odlaganje stvari i brojnih sitinica.

 Na kraju, ostaje vam da uživate u svetlom, prozračnom i prefinjenom ambijentu ispunjenom belinom taman toliko da se osećate prijatno i ispunjeno lepom energijom.