NIŠ – Er Srbija će do kraja juna početi sa obnovom letova iz Beograda ka većem broju destinacija, povezujući srpsku prestonicu sa više od 20 gradova u svojoj međunarodnoj mreži, čime će ukupan broj destinacija biti povećan na 40. Pored toga, nacionalna avio-kompanija će od 29. juna povećati i broj prekookeanskih letova do Njujorka na tri nedeljno, saopšteno je iz Er Srbije.

Navedeni planovi su preliminarni i početak obnove tih letova zavisiće od više faktora, a pre svega od ukidanja ograničenja putovanja u pojedinačnim zemljama, kao i od tražnje.

Nacionalni avio-prevoznik trenutno obavlja letove do Amsterdama, Banjaluke, Pariza, Frankfurta, Njujorka, Londona, Ljubljane, Sarajeva, Beča i Ciriha.

Do 30. juna, Er Srbija planira da ponovo pokrene letove do Atine, Berlina, Brisela, Bukurešta, Kopenhagena, Dizeldorfa, Istanbula, Podgorice, Praga, Sofije, Splita, Stokholma, Štutgarta, Tirane i Tivta.

Tokom jula, u planu je obnavljanje letova do Barselone, Dubrovnika, Kijeva, Larnake, Madrida, Milana, Nice, Pule, Rima, Skoplja, Tel Aviva, Soluna, Venecije, Zadra i Zagreba.

U avgustu, srpska nacionalna avio-kompanija planira ponovno povezivanje regiona sa Rusijom, obnovom letova do Moskve, Sankt Petersburga i Krasnodara.

“Veoma smo zadovoljni što obnavljamo tako veliki broj destinacija i na taj način dajemo važan doprinos oporavku avio-saobraćaja u regionu. Raduje nas što smo u mogućnosti da, nakon veoma izazovnog perioda, predvodimo obnovu jedne od grana privrede koja je najteže pogođena pandemijom korona virusa”, izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

Dodao je da je Er Srbija među prvima obnovila letove u ovom delu sveta, da postepeno povećava nedeljni broj letova i nastavlja da prilagođava red letenja daljem razvoju situacije.

Nacionalni avio-prevoznik je danas uspostavio letove sa Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu do dve destinacije, a od 30. juna obnoviće još oko tri.

Od 30. juna, Er Srbija će uspostaviti i letove sa Aerodroma Morava u Kraljevu do Beča.

Er Srbija ponovo leti iz Niša

Er Srbija je danas u 08.20 sati letom JU 1336 na relaciji Niš – Frankfurt (Han), ponovo uspostavila avio-saobraćaj sa Aerodroma Konstantin Veliki.

“Veoma smo zadovoljni što obnavljamo letove iz Niša koji su od izuzetnog značaja za povezanost ovog dela Srbije. Pored letova do Frankfurta (Han) i Nirnberga koji su počeli danas, kao što je i predviđeno, Er Srbija planira da sa Aerodroma Konstantin Veliki od 30. juna počne da leti do još tri destinacije”, izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

Nacionalna avio-kompanija je putnicima iz južne Srbije omogućila dodatnu pogodnost, pa se od danas na let mogu prijaviti putem interneta.

Tanjug