NOVI SAD – Naš grad – Novi Sad, drugi po veličini u Srbiji, jedan je od gradova sa najvećim demografskim rastom u našoj zemlji, ali uprkos tome nema najosnovniju, sekundarnu zdravstvenu zaštitu – GRADSKU BOLNICUNakon perioda velikog zagađenja i izuzetno lošeg vazduha, kao i zdravstvenih problema koje je to stvorilo, nakon pandemije Covid-a 19, valjda je svima postalo jasno da oni koji upravljaju gradom moraju da obezbede sredstva da napokon sagradimo i opremimo GRADSKU BOLNICU. Nadamo se da smo konačno postali svesni kakvi sve izazovi mogu da se pojave pred nama i da je pre mnogo drugih investicija i uređenja bitno da Novi Sad dobije savremenu GRADSKU BOLNICU. 

Zato, Grupa građana “Sasvim druga priča – Novosađani” poziva sve sugrađane da 21. juna na biralištima zaokruže broj 4, jer ćemo biti garant beskompromisne i argumentovane borbe da već tokom narednog mandata ideja izgradnje Gradske bolnice doživi svoj epilog. Dugo smo slušali priče političara koji su odlučivali o tome da li Novi Sad treba da ima bolnicu ili ne, od kampanje do kampanje, od izbora do izbora. Došlo je vreme da mi poreski obveznici i građani koji se ne bave politikom i populističkim obećanjima odlučujemo gde i kako se troši naš novac preliven u gradsku kasu.   

Podsećamo da su se usvajanjem Plana mreže zdravstvenih ustanova u Vojvodini, stekli svi uslovi da već u narednom planiranju budžeta Novi Sad predvidi da njegovi žitelji izbegnu duge liste čekanja i ostvare pravo na lečenje kakvo dolikuje građanima koji žive u srcu Evrope u 21. veku. Nema više nikakvih opravdanja da se sa izgradnjom GRADSKE BOLNICE ne počne već od narednog budžeta, od naredne godine. 

SASVIM DRUGA PRIČA – SASVIM NOVA BOLNICA 

Grupa građana “Sasvim druga priča – Novosađani”