NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas tradicionalno godišnje priznanje “Kapija uspeha”, koje Privredna komora Vojvodine dodeljuje najboljima za dostignuti kvalitet usluga u ugostiteljstvu i turizmu.

“Priznanje “Kapija uspeha” danas uručujemo onima koji su svojim radom, zalaganjem i istrajnošću unapredili turizam i ugostiteljstvo, za Vojvodinu dve izuzetno značajne i perspektivne oblasti. Zbog toga je važno da odamo priznanje onima koji su tome doprineli i da im na taj način damo dodatni podsticaj”, izjavio je predsednik Mirović čestitajući dobitnicima.

Kada je reč o rezultatima u oblasti turizma, predsednik je podsetio na to da je broj turista koji su posetili Vojvodinu sa nešto više od 400.000 u 2015. porastao u 2019. godini za gotovo 40 odsto, na preko 560.000.

Dobri rezultati, kako je naveo, zabeleženi su i u januaru i februaru ove godine, kada je broj domaćih i stranih turista bio veći za gotovo 20 procenata, a broj noćenja za 15 odsto.

“Taj pozitivan trend, nažalost, prekinut je zbog pandemije virusa kovid 19 i turizam je grana privrede koja je pretprela najveću štetu u proteklih nekoliko meseci. Stoga će Pokrajinska vlada i druge institucije u narednom periodu omogućiti sve vrste podsticaja kako bi zajedno istrajali u borbi da održimo trendove rasta turističke privrede”, istakao je Mirović.

On je rekao da Vojvodina, sa svim svojim prirodnim bogatstvima, turističkom i gastronomskom ponudom, ima sadržaje i kapacitete da zadovolji tražnju i sve ono što je važno za turiste iz celog sveta.

“Mi duboko verujemo da je ovo samo privremeni zastoj u turizmu i da će tendencija intenzivnog razvoja turizma i ugostiteljstva, uz podršku Pokrajinske vlade, ubrzo biti nastavljena“, kazao je Mirović.

Dragica Samardžić, viši savetnik za turizam Privredne komore Vojvodine, rekla je da se priznanje “Kapija uspeha” dodeljuje tradicionalno 28 godina, u cilju promovisanja i podsticanja kvaliteta usluga u turizmu i ugostiteljstvu.

“Ovo je prilika da pokažemo kakva je turistička ponuda Vojvodine i podstaknemo turiste da odmor provedu u pokrajini”, rekla je ona.

Vlasnik poslastičarnice “Vremeplov” Nemanja Kovačić zahvalio je u ime dobitnika priznanja Pokrajinskoj vladi i Privrednoj komori Vojvodine. 

RTV