Novi Sad: Na Novom naselju otvorena još jedna ambulanta za respiratorne infekcije

NOVI SAD – Na Novom naselju u Novom Sadu, od danas je počela sa radom još jedna ambulanta za respiratorne infekcije, kako bi se smanjile gužve ispred objekta “Jovan Jovanović Zmaj”, koje ne jenjavaju od sredine prošle nedelje. Ekipa RTV-a provela je nekoliko sati sa građanima koji, u najtoplijem delu dana, čekaju da se testiraju.

Visoka temperatura i opšta slabost, zajednički je imenitelj za više desetina Novosađana, koji danima stoje u dugim redovima ispred ambulanti za respiratorne infekcije, kako bi bili testirani na virus Kovid. Novosađanina, Darka Kedića, u redu zatičemo vidno revoltiranog. Kako nam je ispričao, od 11-оg juna obilazio je nekoliko ustanova, sa temperaturom i upalom pluća, a tek mu je nedavno urađen brzi serološki test, koji je bio negativan. Danas je tu sa ćerkom koja ima simptome.

“Uđete, dočeka vas sestra, izmeri temperature, dođe lekar, objasni vam da korona nije strašna. Dolazi laborant, izvadi vam krv i sada tu nastaje problem. Vi sedate unutra dok ne stignu rezultati a ja dok sedim unutra svi ostali stoje napolju”, rekao je Darko Nedić.

Među njima ima samohranih roditelja, trudnica, starijih sugrađana, kojima je u višesatnim čekanjima najveća strepnja – da li će im rezultat biti pozitivan.

RTV (Laura Vujković)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *