BEOGRAD -Prilikom uređenja glavnih prostorija u domu, poput dnevne i spavaće sobe, često se odlučujemo za konkretne stilove, a većina nas se trudi da stilski ujednači i ceo ambijent doma, posebno kada nam se dopadne neki stil u uređenju enterijera. Kada govorimo o boho stilu, njegove dominantne estetske karakteristike u uređenju enterijera vezuju se za opušten, boemski način života i asociraju na bezbrižan, opušten, udoban enterijer, pun života, koji je oslobođen formalnosti i strogih pravila. Ukoliko se opredelite za uređenje trpezarije u boho stilu, evo par korisnih saveta:

Za boje zidova, podova, kao i krupnog nameštaja, predlažu se i tople i hladne boje, ali u pastelnim nijansama. Za izbor toplih nijansi najbolji su tonovi peska, dok je kod hladnih tonova najbolje birati pastelne nijanse plave boje i sivu, što se može videti na primeru enterijera koji čine trpezarijski sto DT 80X80, u kombinaciji sa trpezarijskim stolicama G501-2 i zidnom policom KENT ZP. Ambijent dodatno možete obogatiti odgovarajućom vitrinom, sa dodatnim prostorom za odlaganje autentičnih dekorativnih detalja, kao što je to slučaj kod vitrine PRESTO W1D.

U slučaju ambijenata manjih dimezija, idealna kombinacija su trpezarijske stolice HTC-118 i trpezarijski sto DT 80X80, koji čine sjajan spoj rustičnog i modernog u svetlim bojama i ostavljaju mnogo mogućnosti da se u ambijentu poigrate kombinovanjem dekoracija, floralnim ili geometrijskim motivima, različitim teksturama, a koji se mogu naći na jastucima, tepihu, posuđu… Detalji koji deluju neobrađeno i sirovo su posebno interesantni u ovim ambijentima, a tu je i neizostavno sobno bilje manjih ili većih dimenzija u zavisnosti od prostora kojim raspolažemo. Važno je da znate da je boho stil bez zelenih, osvežavajućih oaza, skoro nezamisliv.

Trpezarijske stolice HTC-118 mogu se sjajno uklopiti i u prostranijim trpezarijama, uz trpezarijski sto DOMUS 135×80, koji odlikuje privlačna kombinacija drveta i belog dekora. Poseban šarm ambijentu daće i dekoracije napravljene od konopca ili konca, kao npr. mornarsko uže ili tapiserije, uz kombinaciju drveta, metala, biljaka i različitih paterna i tekstura. Boho stil dozvoljava da mu se doda sve ono što nam stvara osećaj opuštenosti, bezbrižnosti  i topline, a dizajneri Forma Ideale savetuju da je nekada potrebno zaobići svaku formalnost i stilske standarde, jer na kraju, dom nisu stroga pravila. Naš dom smo mi, a u tom domu je važno da bude ono što će nam dati osećaj podržanosti u našoj istinskoj prirodi.