NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas objekat u kojem su smeštene Klinika za neurohirurgiju, Klinika za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju i Klinika za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola, koji je rekonstruisan posle više od jednog veka od izgradnje, kao i novoizgrađeni deo Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine.

“Za nekoliko dana četiri nove klinike koje smo danas otvorili biće spremne za prijem prvih pacijenata. Opremili smo ih najsavremenijom opremom, obezbedili najsavremenije uslove za rad i lečenje pacijenata po svim standardima. Ovakve uslove Klinički centar Vojvodine nije imao nikada”, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je naglasio da je postojala teška priprema za projekat izgradnje novog dela Betanije s obzirom na veliku proneveru u ovoj ustanovi za vreme bivše vlasti.

“Rekonstruisali smo za četiri godine devet klinika KCV, radovi na Internoj klinici su u toku, a za oko mesec dana ćemo početi sa izgradnjom objekta Kamenice 3. Uradili smo mnogo, kontinuitet ulaganja u zdravstvo mora da se nastavi i verujem da ćemo u narednom periodu uspeti da održimo nivo finansijskih izdvajanja za ovu važnu oblast”, rekao je Mirović.

RTV