BEOGRAD – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je jutros u 7 sati počela isplata drugog dela minimalca, ukupno 31 milijarde dinara, na račune 235.000 preduzeća i privrednih subjekata, koji zapošaljavaju 1.050.000 radnika.

“Danas će leći minimalac za taj broj radnika. To je drugi minimalac koji isplaćujemo u okviru velikog paketa ekonomskih mera”, rekao je Mali za RTS i dodao da će još jedna minimalna zarada biti isplaćena početkom jula.

On je naveo da se ceo paket od 5,1 milijarde evra primenjuje na pravi način, da preduzeća koriste mogućnost da ne plaćaju poreze i doprinose na zarade, da se daju krediti za likvidnost i obrtna sredstva.

“Izbegli smo najcrnji scenario koji je pogodio veliki broj zemalja u svetu, u SAD, Evropi, nezaposlenost, zatvorene fabrike. Sveobuhvatnim i jasnim merama podrške našoj privredi izbegli smo taj scenario i zato sa optimizmom očekujemo kraj godine i s pravom kažemo da hoćemo da budemo najuspešnija ekonomija ove godine i da imamo najveći rast BDP u Evropi”, rekao je Mali.

 Tanjug, RTV