NOVI SAD – Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš doneo je pravilnike o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine, za školsku 2020/2021. godinu, koji su objavljeni u Službenom listu.
Pokrajinski školski kalendari usaglašeni su sa republičkim, kada je reč o početku i kraju školske godine, stoga će školska godina i u Vojvodini početi u utorak, prvog septembra 2020. godine, a prvo polugodište trajaće do 23. decembra. Nakon zimskog raspusta đaci se vraćaju u školske klupe u ponedeljak, 18. januara 2021. godine.

Završetak nastavne godine i ovaj put zavisi od nastavnog plana za osnovne i srednje škole. Učenici osnovnih škola neće imati nijednu nastavnu subotu, dok će srednjoškolci imati samo jednu, 5. septembra 2020. godine. Pravilnici o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine za školsku 2020/2021. godinu stupiće na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom listu APV.

RTV